Partner

Luka Orešković

Luka je investitor, akademik i autor. Partner je u Prosperusu i član Odbora za ulaganja društva.

Zajedno sa svojim timom i partnerima povećao je imovinu pod upravljanjem za 3x, s 45 milijuna eura na 150 milijuna eura u 3 godine od dolaska u društvo. U Prosperusu, njegov rad povezan je s postavljanjem cjelokupne strategije i smjera društva, uz suvođenje procesa povezanih sa sourcingom i prikupljanjem sredstava.

Također je predsjednik Savjetodavnog odbora grupe M+, suradnik je na Harvardskom institutu za kvantitativne društvene znanosti i savjetuje Europsko vijeće o vanjskim odnosima.

Prije nego što se pridružio Prosperusu, Luka je bio suvoditelj na seminaru Business and Government in Emerging Europe na Sveučilištu Harvard skupa s profesorima poslovne škole Harvard Business School kao najmlađi voditelj programa Harvardovog Centra za europske studije te je bio najmlađi član u povijesti gospodarskog vijeća predsjednika Hrvatske te je bio član savjetodavnog odbora RTL Digitala.

Tijekom studija na Harvardu bio je redoviti dopisnik i autor za The Economist, Financial Times, Moscow Times, Foreign Policy Magazine i Huffington Post, te je koautor dviju knjiga koje su objavili izdavači Springer i Lynne Riener Publishers.

Njegove analize redovito se pojavljuju u Financial Timesu, Politicu, Wall Street Journalu, Guardianu, The New York Timesu, Forbesu, South China Morning Postu, CNBC-u, Reutersu i drugima.

Luka je diplomirao povijest te istočnoeuropske i srednjoeuropske studije na Harvard Collegeu.