Partner

Tomislav Tičić

Tomislav je započeo svoju karijeru u Prosperusu kao član Uprave od osnutka društva 2010. godine. Partner je u Prosperusu i član investicijskog odbora Društva uključen u svakodnevno upravljanje i investicijske aktivnosti Prosperus fondova.

Tomislav je također bio član Uprava i Nadzornih odbora nekoliko portfeljnih društava gdje je bio uključen u razvoj i nadzor poslovnih strategija osiguravajući njihovu usklađenost s investicijskim ciljevima.

Prije nego što se pridružio Prosperusu, Tomislav je stekao 15 godina iskustva u javnom sektoru, korporativnim financijama i poduzetništvu. Bio je upravitelj ulaganja u prvom hrvatskom fondu vlasničkoga kapitala – Croatia Capital Partnership, s renomiranim međunarodnim investitorima kao što su IFC, EBRD i Advent International. Također je nekoliko godina bio financijski direktor najveće regionalne IT kompanije – M SAN Grupe.

Tomislav je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. godine, a tijekom svoje karijere stekao je dodatno obrazovanje u svom sektoru uključujući sljedeće: jednogodišnji EDUCA program Zagrebačke banke, položen ispit AIMR CFA razine 1, EVCA – Napredne pregovaračke vještine, Strategic and General Management, Fulcrum Partners (Advent International) – Deal Structuring, te je stekao dodatnu edukaciju u IEDC – Poslovnoj školi Bled, Euromoney itd.